Retinopatie diabetica
 
OLIMPIQ StemXCell
PROMOTIE
Categorii

Retinopatie diabetica


Retinopatia diabetica reprezinta una dintre modificarile microangiopatiei diabetice, care afecteaza 90% dintre pacienti dupa 15 ani de evolutie a bolii si care poate fi proliferativa sau neproliferativa. Diabetul determina afectari ale vaselor sanguine mici de la nivelul retinei (o componenta a ochiului situata in partea posterioara a acestuia, care are rol de a capta imaginile si de a trimite informatiile la creier).


TRANSPORT GRATUIT
Pachet Celule Stem Forte 175%  1 luna
826 lei (-165 lei)
661 lei
TRANSPORT GRATUIT
Pachetul Celule Stem 50%  1 luna
490 lei (-98 lei)
392 lei
TRANSPORT GRATUIT
Pachetul Celule Stem 50% 2 luni
904 lei (-181 lei)
723 lei
TRANSPORT GRATUIT
Pachetul Celule Stem Forte 175%  2 luni
1113 lei (-223 lei)
890 lei
401 lei (-80 lei)
321 lei
TRANSPORT GRATUIT
Olimpiq StemXCell 175% 60/60 capsule
725 lei (-145 lei)
580 lei
296 lei (-59 lei)
237 lei
TRANSPORT GRATUIT
Olimpiq StemXCell 50% 60/60 capsule
516 lei (-103 lei)
413 lei
TRANSPORT GRATUIT
Olimpiq StemXCell 175% SL 75/75 Cap. (Diabet)
813 lei (-163 lei)
650 lei
40 lei (-8 lei)
40 lei


Retinopatia Diabetica

Evolutie
1) Retinopatia diabetica background - in acest stadiu arterele din retina devin slabite si au scurgeri, formand hemoragii microscopice (punctiforme). Aceste scurgeri de sange duc frecvent la inflamare si edem in retina si slabesc vederea.
2) Retinopatie diabetica proliferativa - in aceasta etapa problemele circulatorii deprima anumite zone de oxigen ale retinei, acestea devenind ischemice. Vase de sange noi si fragile se dezvolta, sistemul circulator incearca sa mentina un nivel adecvat de oxigen la nivelul retinei. Acest lucru se numeste neovascularizatie. Aceste vase delicate se lezeaza foarte usor. Sangele se poate scurge in retina si in corpul vitros, cauzand pete sau corpi flotanti impreuna cu slabirea vederii. In stadii mai avansate ale bolii cresterea acestor vase anormale si cicatrizarile pot cauza probleme severe cum ar fi: dezlipirea de retina sau glaucom.

Forme clinice:
1. Debutante- apar la angiografie, fundul de ochi fiind, in general,normal se traduc prin: zone putin intinse de ischemie, capilare dilatate in jurul zonei ischemiate, predominanta leziunilor la polul posterior. Evolutia lor: in mod ineluctabil spre majorare; necesita supravegherea stricta a diabetului incepand din momentul descoperirii.
2. Edematoase: ele pot aparea de la inceput sau prin extinderea leziunilor, si se caracterizeaza prin: predominanta exsudatelor retiniene. un risc major: edemul macular putand conduce la decolorarea serioasa a neuroepitetului.
3. Ischemice - se caracterizeaza prin: numeroase zone de non-perfuzie, posibilitatea punerii in evidenta din stadiul preproliferativ, evolutie constanta spre agravare.
4. Alte forme: mixte - cu prognostic rezervat sau subocluzive - asociand o retinopatie mixta, cu vene foarte dilatate si sinuoase

Factori de risc: istoricul familial de retinopatie diabetica, nefropatia (boala renala), sarcina: femeile care au diabet au un risc mai mare de a face retinopatie in timpul sarcinii; la femeile care au deja retinopatie si raman insarcinate, sansele sunt de aproximativ 50% ca boala sa se inrautateasca, valorile constant crescute ale glicemiei, tensiunea arteriala crescuta, valorile crescute ale colesterolului, fumatul
Simptome: vedere incetosata sau distorsionata, sau dificultati de citire, puncte luminoase sau intunecate in campul visual, pierderea vederii partiala sau totala, sau senzatia de "vedere printr-un val", durere la nivelul ochiului.
Complicatii
Este vorba, in mod esential despre: edemul cistoid cu degenerescenta maculara, hemoragia intravitreeana, glaucomul neovascular, dezlipirea de retina.


Produse Naturiste