Hemoroizi
 
OLIMPIQ StemXCell
PROMOTIE
Categorii

Hemoroizi


Hemoroizii sunt determinati de presiunea exercitata regulat asupra musculaturii si vascularizatiei anale: defecatie dificila, fortata, constipatie cronica, diaree cronica, ciroza hepatica, sarcina si obezitatea, sedentarismul, varsta inaintata, dieta saraca infibre si deshidratarea.
Hemoroizii reprezinta dilatatii ale venelor hemoroidale sau rectale, care se manifesta prin rectoragii si dureri la nivelul canalului anal. Diferite afectiuni pot determina hemoroizii interni sa se umfle sau sa se irite si sa sangereze: traumatizare in timpul travaliului, surplusul de greutate din timpul sarcinii, obezitatea, constipatia cronica (habituala sau pe termen lung), diareea, aporturi sexuale anale.
Hemoroizii sunt des intalniti atat la barbati, cat si la femei. Aproape jumatate din populatie are hemoroizi in  jurul varstei de 50 de ani. Hemoroizii sunt des intalniti si la femeile insarcinate. Atat presiunea fatului in abdomen, cat si schimbarile hormonale duc la largirea vaselor hemoroidale. Aceste vase sunt supuse unor presiuni mari in timpul nasterii. Pentru majoritatea femeilor, hemoroizii care apar in urma sarcinii reprezinta o problema temporara.


TRANSPORT GRATUIT
Pachet Celule Stem Forte 175%  1 luna
826 lei (-165 lei)
661 lei
TRANSPORT GRATUIT
Pachetul Celule Stem 50%  1 luna
490 lei (-98 lei)
392 lei
TRANSPORT GRATUIT
Pachetul Celule Stem 50% 2 luni
904 lei (-181 lei)
723 lei
TRANSPORT GRATUIT
Pachetul Celule Stem Forte 175%  2 luni
1113 lei (-223 lei)
890 lei
401 lei (-80 lei)
321 lei
TRANSPORT GRATUIT
Olimpiq StemXCell 175% 60/60 capsule
725 lei (-145 lei)
580 lei
296 lei (-59 lei)
237 lei
TRANSPORT GRATUIT
Olimpiq StemXCell 50% 60/60 capsule
516 lei (-103 lei)
413 lei
40 lei (-8 lei)
40 lei
105 lei (-21 lei)
105 lei
61 lei (-12 lei)
61 lei
25 lei (-5 lei)
25 lei
51 lei (-10 lei)
51 lei


Hemoroizi

Din punctul de vedere al localizarii acestora, hemoroizii pot fi in interiorul canalului anal (hemoroizii interni), sau pot ieÅŸi in afara anusului (hemoroizii externi).
Hemoroizii interni se manifesta prin prezenta sangelui in scaun. Sangele este observat atat in scaun, pe hartia igienica cat si in vasul de toaleta. Hemoroizii interni ocazional se extind in exteriorul anusului.
Diferite afectiuni pot determina hemoroizii interni sa se umfle sau sa se irite si sa sangereze: traumatizare in timpul travaliului, surplusul de greutate din timpul sarcinii, obezitatea, constipatia cronica (habituala sau pe termen lung), diareea, aporturi sexuale anale.

Hemoroizii interni pot fi durerosi si se pot extinde in afara anusului. Evolutia acestora poate fi impartita in trei stadii:
-stadiul I:
hemoroizii raman inauntrul anusului tot timpul
-stadiul II:hemoroizii se exteriorizeaza la miscarile intestinale, dar se reintroduc singuri
-stadiul III:hemoroizii sunt mereu la exterior.

Hemoroizii externi sunt vene varicoase localizate sub piele la exteriorul anusului. Acestia sunt frecvent durerosi si apar atunci cand un cheag de sange blocheaza vena. Hemoroizii determinati de blocarea unor vene de cheguri de sange, numiti medical hemoroizi trombotici, necesita tratament imediat.
Simptomele pot include:  durere si presiune resimtita in canalul anal, prurit si fisuri in jurul anusului, sange pe lenjeria intima, toaleta, scaun, hartia igienica.
Complicatiile care pot surveni sunt: ulcerarea hemoroizilor cu hemoragie si infectie si/sau strangularea- producind durere si necroza.
Cauze  
Hemoroizii sunt determinati de presiunea exercitata regulat asupra musculaturii si vascularizatiei anale: defecatie dificila, fortata, constipatie cronica, diaree cronica, ciroza hepatica, sarcina si obezitatea, sedentarismul, varsta inaintata, dieta saraca infibre si deshidratarea.

Sfaturi pentru tratarea hemoroizilor: evitarea, pe cat se poate, a mancarurilor condimentate si bauturile alcoolice sau cafeaua, respectarea orelor de masa, consumarea a cat mai multor lichide (un litru sau doi litri pe zi, supe sau ceaiuri), consumul a cat mai multor fructe si legume proaspete, evitarea constipatiei,  purtarea lenjeriei intime din bumbac.


Produse Naturiste