Cancer esofagian
 
OLIMPIQ StemXCell
PROMOTIE
Categorii

Cancer esofagian


Cancerul esofagian poate fi asimptomatic in stadiile de inceput. Cancerul esofagian se claseaza pe locul al şaselea în topul celor mai comune cauze de deces prin cancer, reprezentând şase la suta din totalitatea neoplasmelor gastrointestinale.
Exista patru stadii ale cancerului esofagian: 
Stadiul I - cancerul este prezent numai in stratul superior al celulelor ce invelesc esofagul, 
Stadiul II - cancerul implica straturi de profunzime ale celuelor ce captusesc esofagul sau s-a raspandit la ganglionii limfatici din vecinatate, 
Stadiul III - cancerul a patruns adanc in peretii esofaului si s-a raspandit la tesuturi sau la ganglionii limfatici din apropierea esofagului. 
Stadiul IV - cancerul s-a raspandit in alte parti ale corpului


TRANSPORT GRATUIT
Pachet Celule Stem Forte 175%  1 luna
826 lei (-165 lei)
661 lei
TRANSPORT GRATUIT
Pachetul Celule Stem 50%  1 luna
490 lei (-98 lei)
392 lei
TRANSPORT GRATUIT
Pachetul Celule Stem 50% 2 luni
904 lei (-181 lei)
723 lei
TRANSPORT GRATUIT
Pachetul Celule Stem Forte 175%  2 luni
1113 lei (-223 lei)
890 lei
401 lei (-80 lei)
321 lei
TRANSPORT GRATUIT
Olimpiq StemXCell 175% 60/60 capsule
725 lei (-145 lei)
580 lei
296 lei (-59 lei)
237 lei
TRANSPORT GRATUIT
Olimpiq StemXCell 50% 60/60 capsule
516 lei (-103 lei)
413 lei
109 lei (-22 lei)
109 lei
40 lei (-8 lei)
40 lei
91 lei (-18 lei)
91 lei
69 lei (-14 lei)
69 lei


Cancer Esofagian

Cancerul esofagian este o boala care se formeaza in tesutul esofagian si apare, in special, la persoanele cu varsta cuprinsa intre 50 si 70 de ani, cel mai frecvent in randul barbatilor. Riscul de dezvoltare al cancerului esofagian este de trei ori mai mare la barbati decat la femei.

Cele mai frecvente doua tipuri de cancer esofogian sunt clasificate dupa tipul de celule care devin maligne, este vorba de:
1 Carcinomul scuamos - tip de cancer este intalnit in portiunile superioare si mijlocii ale esofagului, dar el poate aparea chiar si pe lungimea acestuia, fiind denumit si carcinoma epidermoid. Riscul aparitiei carcinomului cu celule scuamoase este asociat cu consumul frecvent de bauturi alcoolice, fumat, inghitirea unor substante caustice.
2 Adenocarcinomul - tip de cancer apare in celulele glandulare sau secretorii, care produc si elibereaza fluide, cum ar fi mucusul. Adenocarcinomul apare in general in partea inferioara a esofagului,aproape de stomac.
Inca nu se cunosc cu exactitate cauzele care dezvolta cancerul de esofag, dar este unul dintre neoplasmenele cele mai frecvente la nivelul tubului digestiv, ocupand locul al patrulea dupa cancerul de colon si de rect si cancerul gastric.
Din punct de vedere macroscopic, cancerul esofagian imbraca trei forme: forma proliferativa, vegetativa sau papilomatoasa. Aceasta din urma are o baza larga de implantare in peretele esofagian, astupand lumenul esofagului si sangerand la atingere. Explicatia ulcerarii tumorii este ca aceasta creste foarte rapid in volum, neputand fi compensata printr-o formare de noi vase sanguine care sa asigure necesarul de oxigen si substante nutritive in cantitate normala metabolismului propriu tumorii. In acest mod, zonele periferice ale tumorii nu mai pot fi vascularizate.
Exista diferente intre tumorile maligne si tumorile beningne. Tumorile beningne evolueaza lent si exercita un efect de impingere a formatiunilor invecinate. Cele maligne (neoplasmele, cancerele) evolueaza mai rapid, invadeaza tesuturile vecine si metastazeaza locoregional si la distanta. Metastazele la distanta se produc mai rar, intrucat nu au timp, decesul bolnavului intervenind mai rapid.

Cancerul esofagian poate fi asimptomatic in stadiile de inceput. Cancerul esofagian se claseaza pe locul al şaselea în topul celor mai comune cauze de deces prin cancer, reprezentând şase la suta din totalitatea neoplasmelor gastrointestinale.

Exista patru stadii ale cancerului esofagian: Stadiul I - cancerul este prezent numai in stratul superior al celulelor ce invelesc esofagul, stadiul II - cancerul implica straturi de profunzime ale celuelor ce captusesc esofagul sau s-a raspandit la ganglionii limfatici din vecinatate, Stadiul III - cancerul a patruns adanc in peretii esofaului si s-a raspandit la tesuturi sau la ganglionii limfatici din apropierea esofagului. Stadiul IV - cancerul s-a raspandit in alte parti ale corpului.

Factori de risc
Printre cauzele care produc acest tip de cancer se numara: modul de viata incorect, consumul de alimente prea reci sau prea calde, consumul de bauturi alcoolice, fumatul sau predispozitia la cancer. Aproximativ 90 la suta din cazurile de cancer esofagian sunt puse pe seama fumatului sau consumului de alcool. Pe langa acestea, se mai pot adauga si unele afectiuni ale esofagului care nu au fost tratate in timp si s-au cronicizat. Medicii presupun ca printre cauzele care determina aparitia acestei maladii se numara si consumul ceaiului bogat in tannin (cum ar fi cel rusesc sau chinezesc). O alta cauza ar fi si abuzul de carne si peste conservat prin afumare, acesta continand cantitati mari de hidrocarburi cancerigenele. Refluxul esofagian poate pot irita esofagul in timp si poate determina aparitia esofagului Barrett. Human papilloma virus cauzeaza o infectie cu risc crescut de carcinogeneza esofagiana, prin modificari ale tesutului in structura epiteliala a corzilor vocale, cavitatii bucale, palmelor si organelor sexuale. Un alt factor de risc este reprezentat si de lipsa proteinelor si vitaminelor, excesului de sare si calciu. Fructele si legumele proaspete, citricele si soia consumate regulat pot proteja organismul, acestea fiind bogate in vitamina C si cu rol antioxidant.

Alte caracteristici: asocierea frecventa cu un cancer ORL (15-20% din cazuri), caracter metastazant: in ficat, os sau plamant, caracterul sau multifocal.
Simptome
Cel mai comun simptom de cancer al esofagului este dificultatea la inghitire, deoarece este primul semn ca tumora a crescut. In cazul in care tumora continua sa creasca, pacientul va inghi greoi chiar si alimentele foarte moi sau lichidele. Un alt semn de imbolnavire este si pierderea nejustificata in greutate - starea generala a bolnavului alterandu-se destul de rapid, devenind palid, anemic si slab. Durerea apare tarziu si este determinata de trecerea alimentelor prin zona de esofagita. In stadiile avansate, la palpare se simte o marirea a ganglionilor supraclaviculari,  Un alt simptom al cancerului de esofag este tusea (un semn precoce poate fi o voce neobisnuit de ragusita). Varsaturile apar cel mai frecvent la scurt timp dupa masa. Diagnosticarea cancerului de esofag se realizeaza pe baza unui consult medical general, o radiografie a pieptului si alte teste, precum cel cu bariu, endoscopia si biopsia.


Produse Naturiste